Ізомальт - це низькокалорійний рослинний замінник цукру. Він міститься в тросніку, цукровому буряку, меді і в продажу зазвичай представлений у вигляді дрібних білих кристаликів, хоча може зустрічатися і у вигляді кольорових, схожих на цукерки, паличок. Замінник солодкий на смак, але при цьому в ньому міститься в 2 рази менше калорій, ніж в цукрі. Він не має запаху, добре піддається фарбуванню гелевими або порошковими барвниками. Вироби з Ізомальт витримують перепади температури, не тріскаються і не злипаються між собою, завдяки чому можуть зберігатися і транспортуватися в загальній упаковці без втрати зовнішнього вигляду. Він запобігає комкование, злежування містить його продукції, може виконувати роль глазурованого агента.