Сучасний стандарт європейських десертів на увазі використання легких муссових основ з мінімальними прошарками бісквітних або інших коржів. В якості наповнювача також використовуються ягідні желе і конфітюри, шоколад. Зверху такі десерти покриваються шаром дзеркальної або інший глазурі.
Приготування евродесертов - трудомісткий і тривалий процес. Кондитер, який хоче присвятити себе такому тонкому мистецтву, просто зобов'язаний обзавестися необхідним інвентарем. І найважливішим пунктом в довгому списку необхідних предметів будуть силіконові форми для евродесертов. Мус, який лежить в основі всіх евродесертов - це дуже пластична і податлива маса. І саме силіконові формочки самих різних видів допоможуть створити вам гарний і незвичайний десерт.
Їх легко мити, можна зберігати в зігнутому вигляді, не потрібно нічим змащувати. Силікон - абсолютно інертний матеріал, який безпечний для харчових продуктів. Він витримує як нагрів, так і заморозку.